[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Форум » Мережа клубів сучасної вишивки "Вечорниці" » Наш клуб » Напишемо статут нашого клубу разом! (ну дуже корисна розвага)
Напишемо статут нашого клубу разом!
IrochkaДата: Субота, 12.01.2013, 16:06 | Сообщение # 101
Почесний майстер
Группа: Рукодільниці_cv
Награды: 4  +
Репутация: 4
Статус: Offline
Я мала наувазі, що "відвідувач" це людина яка просто зарееструвалася на форумі і раз на Паску (чи частіше) заходить і знаходить якусь інформацію на сайті. Цю людину ми можем взагалі ніколи і небачити. Чи прийшла раз і все.
А "постійний відвідувач" - людина яку ми знаєм, вона ходить на зустрічі, але на ню особливо нерозраховуємо в спільних проектах.
Просто перша категорія надто об"ємна і її варто розділити. Але це моя думка, можливо я неправа.
Щодо комерції. Знову ж таки, це тільки моя думка, можете її непідтримувати - може якось конкретизувати самий текст, щоб небуло "мається на увазі". Написати, приміром, що будь які комерційні питання вирішувати в кінці зустрічі (чи після неї). Адже питання різних замовлень постають часто - навіщо тоді створювати документ який ми будемо так чи інак порушувати. Зрозумійте мене правильно, я не проти комерції і незацікавлена в ній, я не є представником чи розповсюджувачем - просто це моє бачення питання.
З усім рештою повністю згідна.
Мені дуже сподобалась пропозиція щодо каталогів новинок. Пропоную вписати це в пунк про "зустріч клубу"
Стосовно літопису. Може якось дати визначення що це таке і що там написано. Особисто я чула, що він є, але тільки догадуюсь для чого.
Також думаю доречно ввести поняття (визначення) "координатор проекту", модератор та керівник клубу.
Наскільки я розумію, "статут" це своєрідна конституція, а в ній написано як кого призначають, хто які має повноваження і їх строки. Хоча особисто я непроти поспійних поноважень чи строкових, але має бути визначеність.
 
OlhaДата: Субота, 12.01.2013, 16:27 | Сообщение # 102
Почесний соавтор
Группа: Рукодільниці_cv
Награды: 8  +
Репутация: 5
Статус: Offline
Згодна із вище вказаним і написаним. Я особисто не знаю як повинен виглядати статут тієї чи іншої організації, хоча якось і мала нагоду приймати участь у друці одного... А от запропонований Ірочкою пункт про "керівник (чи то координатор) клубу", "модератор"(можливо у статуті це й не варто вказувати), "координатор проекту" варто булоб у статуті розписати. Про обрання чи переобирання на ці так би мовити посади, постійні вони чи тимчасові.

 
ОксДата: Субота, 12.01.2013, 16:32 | Сообщение # 103
Душа форуму
Группа: Адміністратори
Награды: 12  +
Репутация: 11
Статус: Offline
форум ми не чіпаємо взагалі. люди, які тут ходять - по суті. не є членами клубу. Ірочко - подивись уважно правило прийому до клубу. прийти і познайомитися. це не я придумала - це правило було з першої ж зустрічі, і не варто, певно, його міняти заради віртуальних осіб, які на нас не мають часу чи змоги.

знайомство з новинками виробників у статут - вибачайте - прописувати не буду. за весь час готувати якус доповідь чи презентацію у нас особливо бажаючих практично не було. зобов язувати себе. якщо нема добровольців - я не хочу, а напружувати часто когось - не дуже гарно. так що - буде натхнення - будуть каталоги. а ні - то ні.

оскільки клуб некомерційний - то і питання комерції на зустрічах офіційно закриваю. я вже вкотре наголошую - статут не може розходитися з чинним законодавством. а вислуховувати з часом нарікання, що я дозволила продаж приміром, Тамарі, і не дозволила (особисто не запросила і не прийшла на поклін) ще 10 торгових установ 9Сніжану, Колю. чи Толю) - теж неналежно.

тому вибачай, Ірочко, але я тут теж ставлю жирну крапку. торгівля в будь-яких обсягах дозволена лише постійним спонсорам нашого клубу, або за умови надання матеріального заохочення з рівним шансом ним заволодіти всім, хто присутній на зустрічі.
все інше, віртуальне, закупочне, демонтраційне - торгівлею не є.
і значить. за півгодини до зустрічі (до, а не після) - будь-ласка, збираймося і вирішуймо будь-які моменти. пов язані з придбанням, чи гуртовим замовленням.
пояснюю, чому "до". щоб голови всю зустріч були відкриті для сприймання того, що обговорюватимо. інакше половина з нас думатиме, що там у коробках, і на що стане грошей (а як не стане, до де їх взяти). Вже що-що, а основи соціальної психології нашого брата мені відомі, як нікому.

літопис буде описаний окремо. відкрию певну тему. ви заходите сюди на 10 хвилин раз у три дні, а я тут майже прописалася. я фізично не встига одномоментно ивкласти і належно доповнити всі актуальні теми.

визначення координатора і т.д. поки на стадії реконструкції. (зараз координатор - це той, хто виступив з ініціативою проведення проекту, сам бере у ньому безпосередню участь, підтримує інших і готовий вести облік виконаного в рамках задуманого). вище сказано - ще третина статуту буде потім. коли буде час. якщо я зараз жорстко понаписую, хто що мусить - то всі втечуть до повсякденних справ, відгородившись, що не мають ні часу на клуб, ні власних можливостей. і знову - або примус, конфлікти і образи, або я і ще пара нас таких "в гордій самотності". модератор - то поняття віртуальне - воно поширюється ли ше на інтернет-простір. модератор - це той, хто технічно слідкує за ладом в інтернет-групі, допомагаючи адміністратору (Тані). адміністратор - людина, яка створила, і займається базовою підтримкою нашого форуму.
визначеність по повноваженнях введемо з часом. я виділила 3 групи за активністю для членів клубу. але в 2012-ому ми всі - лише на 2 нижчих рядках (відвідувачі та дійсні члени). наповнення останньої ланки, а також те, на що ця група претендуватиме - відбудеться у грудні 2013 відповідно до підсумків року. я за свою роботу відзвітую через рік (у жовтні). основи вибору керівників - теж поки в роботі.


 
IrochkaДата: Понеділок, 14.01.2013, 20:06 | Сообщение # 104
Почесний майстер
Группа: Рукодільниці_cv
Награды: 4  +
Репутация: 4
Статус: Offline
Чесно кажучи, незнаю чи потрібно та відокремлюватись від сайту - адже якщо Знання наша юридична "домівка", то на форумі ми "живем" кожен день. Навіть назва сайту відповідна і підрозділ саме нашого клубу. Безумовно Клуб це обємніше поняття ніж форум, але останній є невідємною його частиною. Ми спілкуємось, ділимось думками і порадами, викладаємо свої роботи і процеси, та навіть всі проекти і конкурси, підготовки зустрічей і виставок проходять через форум. На зустрічі ми частіше показуєм вже готові роботи і підводим підсумок чи розіграш.
Як на мене то форум потрібно виділити в окремий розділ статуту. Тому і пропонувала розділити 1-шу категорію відвідувач на 2 частини.

Додано (14.01.2013, 20:06)
---------------------------------------------
Окс, непотрібно вибачатися за жирні точки - я ж просто висловлюю свою думку і не необов"язково повинно підтримуватись рештою учасників. Це не особиста відмова, а обговорення.

 
ОксДата: Понеділок, 14.01.2013, 21:46 | Сообщение # 105
Душа форуму
Группа: Адміністратори
Награды: 12  +
Репутация: 11
Статус: Offline
хи-хи, Ірочка, ти просто те не одна питаєш. я ще 2 ОП такі самі отримала, і Настя теж виринула - то щоб сторінки тексту не читати, вирішила перепитати :). відповідаю зразу усім

 
Home_FairyДата: Вівторок, 15.01.2013, 17:06 | Сообщение # 106
Душа форуму
Группа: Адміністратори
Награды: 8  +
Репутация: 9
Статус: Offline
Прошу гаманці, які на останній зустрічі були включити в пункт "демонстрація новинок від виробника" smile

Як вставити фото в повідомлення?

 
ОксДата: Вівторок, 15.01.2013, 17:07 | Сообщение # 107
Душа форуму
Группа: Адміністратори
Награды: 12  +
Репутация: 11
Статус: Offline
давно-давно включили саме туди smile
авторську продукцію приносимо без обмежень


 
Home_FairyДата: Вівторок, 15.01.2013, 17:15 | Сообщение # 108
Душа форуму
Группа: Адміністратори
Награды: 8  +
Репутация: 9
Статус: Offline
Quote (Anastasija)
ой, я щось пропустила про комерцію,не була на останній зустрічі...... а хто у нас що продає? хто що відкриває? рєбята, я не в курсі......

Не знаю


Як вставити фото в повідомлення?

 
vecnaДата: Вівторок, 15.01.2013, 17:38 | Сообщение # 109
Душа форуму
Группа: Рукодільниці_cv
Награды: 12  +
Репутация: 10
Статус: Offline
Home_Fairy, ОЦЕ ТАК ФІШКА !!! ну ти і дала! я давно це підозрювала і доводила ,що можна купити разом з доставкою дешевше, якщо у тебе немає якоїсь комерційної вигоди.але це на краще.маємо що маємо...може зараз не буде замилювання очей...

але все одно так не гарно.прикидатись овечкою, а бути у вовчій шкірі :).
а бо я дурна ,або зі мною щось не так.я живу за принципом ( для свого як для себе).я чомусь думала ,що ми всі щирі і стараємось допомогти один одному, а не заробляти на своїх. я в шоці.але рада, що все так повернулось...


 
AnastasijaДата: Вівторок, 15.01.2013, 17:41 | Сообщение # 110
Соавтор
Группа: Заблоковані
Награды: 2  +
Репутация: 2
Статус: Offline
Дівчата, якби в мене були гроші на магазин, то подумайте чи вишивала б я ночами на заказ. Магазин відкриває в Хотині моя знайома, її звати Юля і в однокласниках вона вже працює. Якщо все складеться добре, то я буду в неї працювати продавцем.
 
ОксДата: Вівторок, 15.01.2013, 17:42 | Сообщение # 111
Душа форуму
Группа: Адміністратори
Награды: 12  +
Репутация: 11
Статус: Offline
в Хотині? ого! настю, ти переїздиш туди? бо щодня продавцем їздити невигідно ! не окупиться smile

 
AnastasijaДата: Вівторок, 15.01.2013, 17:50 | Сообщение # 112
Соавтор
Группа: Заблоковані
Награды: 2  +
Репутация: 2
Статус: Offline
Поки я за певну вигоду підказую їй деякі речі по вишивці, бо сама вона не вишиває, але я не розумію в чому ви мене звинувачуєте?

Додано (15.01.2013, 17:45)
---------------------------------------------
ні, я зможу віртуальним тільки.......

Додано (15.01.2013, 17:48)
---------------------------------------------
Дівчата, я нічого не відкриваю!!!! Я можливо буду продавцем у віртуальному магазині. А поки за певну суму просто допомагаю визначитись з асортиментом товару. Я не можу продавати по собівартості або щось привозити по оптовим цінам, бо я не хазяїн і не продавець, і не працюю за проценти.

Додано (15.01.2013, 17:50)
---------------------------------------------
Я так само купляю у мережці і при чому без всяких знижок!

 
ОксДата: Вівторок, 15.01.2013, 18:02 | Сообщение # 113
Душа форуму
Группа: Адміністратори
Награды: 12  +
Репутация: 11
Статус: Offline
Тааак. особисто я в цій темі можу звинуватити в деяких лінощах тих, хто не хоче трудитися і читати всю дискусію, воліючи задати своє комплексне оглядове питання по новій smile

а якщо серйозно - то я як голова нашого гурту маю один інтерес: щоб учасниці-активісти отримували свої мрії якнайдешевше, по найбільш оптовій ціні. відповідно сподіваюся, що представники бізнесу, якщо не можуть надати знижок і стимулів, не баламутитимуть умів наших дівчат красою "вже і зараз", але "трошки дорожче". і попросту не дразнитимуть нас своїм спокусливим крамом smile

кожна зекономлена копійка в наших гаманцях - це ще запаси + ще багетка smile


 
lidiya9Дата: Вівторок, 15.01.2013, 18:03 | Сообщение # 114
Почесний соавтор
Группа: Рукодільниці_cv
Награды: 9  +
Репутация: 6
Статус: Offline
Дівчата, а хіба це погано заробляти на хобі, що Настя зробила не так, хіба вона вела активну пропаганду купляти в тому чи іншому місці? Чи все треба купляти виключно в "Мережці"? А якщо є варіант дешевше і ближче чому їм не скористатись?

 
AnastasijaДата: Вівторок, 15.01.2013, 18:13 | Сообщение # 115
Соавтор
Группа: Заблоковані
Награды: 2  +
Репутация: 2
Статус: Offline
Просто певно дівчата подумали що то я відкриваю магазин і хочу наварити на своїх же. До речі я говорила з майбутньою власниицею магазину і про певні знижки для клубу, не знаю чи вона їх надаватиме чи ні, але я що від мене залежало то зробила. А працювати за зарплату я маю повне право. Тим більше що я ще не працюю - наша співпраця поки в телефонному режимі і у відповідях на питання в однокласниках. Я маю не відсоток від продажів а певну суму (при чому дуже маленьку бо магазин не працює ще і платити мені нема відки, чоловікові знайомі і мені не зручно відмовити) і тому мені сенсу щось Вам продавати взагалі немає чи за меншу ціну чи за більшу.......

Додано (15.01.2013, 18:13)
---------------------------------------------
По моєму я ніякої пропаганди не вела, а просто радилась який набір придбати собі під ялинку, не знаю дівчата, що вам там здалось, але мені особисто неприємно.........

 
ОксДата: Вівторок, 15.01.2013, 18:19 | Сообщение # 116
Душа форуму
Группа: Адміністратори
Награды: 12  +
Репутация: 11
Статус: Offline
Лідо, та ніяких претензій до неї! власне. я не розумію, чому Настя стільки усього тут пише в сві захист, якщо вона нічого такого не робила.

просто одне діло - сказати "я маю магазин, приходьте" і інше - 3 дні тому здивовано питати, що хто відкриває, при тому вже 3 тижні підбираючи якусь назву магазину. от воно і виглядає - як неясно що.
про Мережку тут взагалі ніде ні слова!

я особисто купую на ебау купу усього, трохи на галлері, трохи в Мережці, і ще в 2 інет-магазинах smile
причому, набуваючи якусь знижку за свої витринькані кошти. абсолютно БезВозДмеЗдно пропоную нею скористатися усім smile
(кому треба - перепитуйте в лічку)

мені головне - щоб наші зустрічі носили спількувально-ознайомчо-творчий характер. щоб ті, хто хоче заробити на хоббі (неважно, хто це буде) за час, який ми вділимо, щоб послухати їх організовану презентацію, надали нашим щось корисне і цікаве (приз, лотерею, розіграш - як це колись робив Коломийський однойменний магазин). бо стимули і гра роблять життя цікавішим, а брати їх особливо ніде smile . і щоб наші - оті на даний час 14 осіб, які стали дійсними членами клубу за свої 2-річні заслуги - заробляли на своєму хоббі (продаж краму - це не хоббі, це комерція) лише на чужих. бо ми вже майже як близькі подруги і маємо бути, як одна родина.

а стихійна торгівля (приміром, принести ящик наборів, розікласти їх на стіл (не по оптових цінах і без знижок) і потім 2 години всі не думатимуть про виставку, спільні проекти, а лише - що там ще, мерехтить воно чи ні, я наскільки хороше) - вона в клуб внесе лиш хаос. (тим більше, Лідо, ти економіст. я чула - дуже грамотний, і добре знаєш закони про торгівлю, і т.д. - особливо у таких місцях, як "Знання" - некомерційне освітнє і т.п.)

[b]


 
vecnaДата: Вівторок, 15.01.2013, 18:21 | Сообщение # 117
Душа форуму
Группа: Рукодільниці_cv
Награды: 12  +
Репутация: 10
Статус: Offline
lidiya9, ну як дешевше! коли я довела насті що її набір разом з доставкою буде дешевше на 35 гривень.я на тих наборах точно не заробляю.маю можливість взяти по оптових цінах.про ближче я мовчу.мережка в чернівцях,а той магазин в хотині...

я теж не все купую в мережці.купую де дешевше.


 
AnastasijaДата: Вівторок, 15.01.2013, 18:28 | Сообщение # 118
Соавтор
Группа: Заблоковані
Награды: 2  +
Репутация: 2
Статус: Offline
я просто питала хто з клубу відкриває? це ж не з клубу і не в нашому місті........
 
ОксДата: Вівторок, 15.01.2013, 18:35 | Сообщение # 119
Душа форуму
Группа: Адміністратори
Награды: 12  +
Репутация: 11
Статус: Offline
ти розумієш, назву ж для магазину подруги - підбираєш ти! стільки ентузіазму, тим більше - ти пишеш, за мізер :).
і ніде ні слова нема (приміром. в темі з інет-магазинами - заходбте, отут моя подруга пропонує новий магазин :). є лінк (щойно глянула) на якийсь неясно чий, а на твою подругу - нічого.

от воно збоку і виглядає, як організація чогось тишком-нишком, і при цьому на форумі по-простому - "шлангування" (пардон за таке простонародне слово). бувай тут частіше, ділися враженнями smile - і буде всім чистий спокій


 
AnastasijaДата: Вівторок, 15.01.2013, 18:42 | Сообщение # 120
Соавтор
Группа: Заблоковані
Награды: 2  +
Репутация: 2
Статус: Offline
Буде інтернет магазин буде і лінк, поки можете дивитись в однокласниках асортимент. магазин називається Вишивайко. Я не можу щось рекламувати чи пропагувати, але сама я купляю в мережці і причини називати не буду
 
ОксДата: Вівторок, 15.01.2013, 19:19 | Сообщение # 121
Душа форуму
Группа: Адміністратори
Награды: 12  +
Репутация: 11
Статус: Offline
Ірочко, Ірусю - от бачиш. яке зло від комерції? smile - ще нічого не робили. а вже туман і купа шуму!

отож, резюме:
1. дискусії переносимо у закрите поле smile
2. Настю просимо появлятися на форумі, читати своєчасно і в повному обсязі усе, що ми творимо
3. всіх просимо не створювати загадковість, де не треба, і не робити двозначні дописи типу "ай, я нічого не знаю"
4. живемо дружно, мирно, і ставимося одна до одної, як до сестер (хоча би по хоббі). Домовилися?


 
IrochkaДата: Вівторок, 15.01.2013, 19:39 | Сообщение # 122
Почесний майстер
Группа: Рукодільниці_cv
Награды: 4  +
Репутация: 4
Статус: Offline
На питанні про комерцію вже ж поставили жирну точку "."
Але прочитавши все вище, так і незрозуміла чого наїхали на Настю. Навіть якщо б вона сама відкрила власний магазин, кожен живе поза клубом своїм життям і працює де може. На зустрічах і на форумі від Насті ніякої пропаганди купувати тамто-тамто особисто я нечула - тому які претензії? Якщоб вона агітувала купувати в неї чи приносила сумки з вишивальними речами і їх рекламувала, тоді так - нехай би були знижки чи спонсорство. А так це її особисте життя.
 
AnastasijaДата: Вівторок, 15.01.2013, 19:44 | Сообщение # 123
Соавтор
Группа: Заблоковані
Награды: 2  +
Репутация: 2
Статус: Offline
Я кожного дня на форумі, але в мене інтернет тормозить і я навіть фото до виставки не можу послати.
 
ОксДата: Вівторок, 15.01.2013, 19:53 | Сообщение # 124
Душа форуму
Группа: Адміністратори
Награды: 12  +
Репутация: 11
Статус: Offline
та де тут наїзд? просто по приколу - Настя на форумі постить, що вона ні про що не в курсі smile хто як бізнесує.
а в житті знаходять її оголошення про магазин smile
і по тому ж приколу тут викладають фото про це. у нас же підколювати можна smile


 
AnastasijaДата: Вівторок, 15.01.2013, 19:54 | Сообщение # 125
Соавтор
Группа: Заблоковані
Награды: 2  +
Репутация: 2
Статус: Offline
не в курсі що у нас хтось з клубу відкриває, але ж з клубу ніхто і не відкрив
 
Форум » Мережа клубів сучасної вишивки "Вечорниці" » Наш клуб » Напишемо статут нашого клубу разом! (ну дуже корисна розвага)
Пошук: