[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Форум » Мережа клубів сучасної вишивки "Вечорниці" » Наш клуб » Напишемо статут нашого клубу разом! (ну дуже корисна розвага)
Напишемо статут нашого клубу разом!
ОксДата: Четвер, 07.06.2012, 23:40 | Сообщение # 51
Душа форуму
Группа: Адміністратори
Награды: 12  +
Репутация: 11
Статус: Offline
Насправді прав у нас - купа.
- і участь у виставці (учасницям не треба: платити за участь, шукати/орендувати місце для своїх робіт. достатньо зголоситися, принести роботи - і все!)....
- і участь у майстер-класах (нагадаю - їх провожили наші активісти на добровільних безоплатних засадах - в той час, як у Львові, приміром, за вхід знімають вельми суттєві кошти!). і навіть на деяких заходах організатори свої матеріали всім надавали без відшкодування! (якщо не плутаю, то клас по вовні, та Настин по шовку - дівчата не скупилися принести демонстраційні матеріали на всіх).
- і участь у конкурсах... хоч призовий фонд і не головний, але думаю, переможцям його отримувати приємно і цікаво. адже у нас нема зовнішніх джерел фінансування - тому голові доводилося або виділяти його самій, або довго і тяжко шукати спонсорів... знову-ж таки, для голови провести стало обв язком, а для нас можливість погратися - правом smile

я чого багато шумлю... не того, що я зла, чи я собі щось хочу особисто. просто рано чи пізно ініціатива першопроходців скінчиться... а чи прийде хтось з ініціативою на зміну? адже, як казав відомий Меркьюрі - "шоу повинно тривати"....


 
AnastasijaДата: П`ятниця, 08.06.2012, 00:01 | Сообщение # 52
Соавтор
Группа: Заблоковані
Награды: 2  +
Репутация: 2
Статус: Offline
згодна на всі 100% з усіма, але правда що якось знижки вийшли на перший план..... а хочеться просто теплого і живого спілкування, чогось нового і цікавого.... і не матеріального
 
vecnaДата: П`ятниця, 08.06.2012, 00:01 | Сообщение # 53
Душа форуму
Группа: Рукодільниці_cv
Награды: 12  +
Репутация: 10
Статус: Offline
lidiya9, мені це вже починає подобатись.хто кого до чого примушує? остання наша акція якщо я не помиляюсь" новорічна ялинка".півроку пройшло.виходить так, що той, хто щось пропонує ще й залишається винуватим.участь в останній акція була добровільною як і всі інші. після таких слів лідо дійсно у дівчат які створили клуб опустяться руки щось робити і пропонувати.

виключати ніхто нікого не буде. просто на деякий час ставатимемо користувачами і будемо старатись повернутись до попереднього рівня. стимул повинен бути.

загляньте на інші форуми.там щоб тільки спілкуватись повноцінно потрібно не менш як десять змістовних дописів.прикріпити фото 25.а у нас на форумі навіть відразу свої теми створюй

давайте тоді, як" вишиваний дивотвір" раз в рік виставка платна і на цоьму зупинимось.тоді взагалі не потрібно обєднуватись у клуб.

а тому визначайтесь.скажу жорстоко, але справедливо- краще менше але краще.з однодумцями можна гори звернути і не обовязково їх має бути багато.

лідо !тобі моя порада -запропонуй свою акцію і відчуй на собі як воно....

все я розсердилась....


 
OlhaДата: П`ятниця, 08.06.2012, 00:29 | Сообщение # 54
Почесний соавтор
Группа: Рукодільниці_cv
Награды: 8  +
Репутация: 5
Статус: Offline
Мені вже навіть додати до вище викладеного усіма нічого!
Ось це і значить - спільними зусиллями прийшли до висновку!


 
ОксДата: П`ятниця, 08.06.2012, 00:46 | Сообщение # 55
Душа форуму
Группа: Адміністратори
Награды: 12  +
Репутация: 11
Статус: Offline
можна пояснити, чому я підтримую ідею систематичного відвідання клубу для статусу активіста?
приміром, я хочу провести майстер-клас чи демонстрацію якихось просто цікавих вишивальних речей. (показати нитки, бісер, методику, наборчик тощо) і хочу свій досвід безкоштовно, від душі, передати іншим. щоб вони, не купуючи певні речі, чи не повторюючи мої помилки, уникли своїх.

я теж працюю. маю родину. малу дитину.
ми визначаємо завчасно дату і час зустрічі. я відкладаю усе своє - на другий план. перевертаю інтернет, запаси, можливо, докуповую якісь штучки чи наборчик... збираю схемки по всій хаті, риюся в запасах-наборах у пошуках пропущених номерів ниток чи бісеру... - і це у той час, коли я могла б сісти перед телевізором, поговорити з родиною, посидіти на форумі.... врешті, повишивати.

тягну клунки на зустріч... а там - 2-3 людини, які і так усе знають (бо ми скуповуємося разом; чи та ж Таня, яка різні штуки щодня бачить пачками в Мережці). решта не прийшла - тому що "не встигла", "погодя була нельотна", чи "мала інші важливіші справи".
після 2-3 таких ситуацій навіть азартний активіст вирішить, що набагато легше нічого не робити.... через пару місяців ви, знаючи, що на зустрічі лиш спілкування, і ніякої новизни, підсвідомо не бачитимете стимулу виділяти свій час навіть щоб бути "живим" слухачем. бо якщо методику чи матеріали варто потримати в руках, то просто фотозвіт з процесами і чаюванням можна і в неті подивитися... не виходячи з теплої хати у дощливий чи засніжений день....


 
lidiya9Дата: П`ятниця, 08.06.2012, 08:27 | Сообщение # 56
Почесний соавтор
Группа: Рукодільниці_cv
Награды: 9  +
Репутация: 6
Статус: Offline
Я просто висловила свою думку! Я совсім не то мала на увазі галина, і нетреба на мене злитись. Є люди організатори, а є виконавці, це по-перше, по-друге в суперечці народжується існита, чи не так? Кожна думка має прово на існування!

Додано (08.06.2012, 08:27)
---------------------------------------------
Слово примус було підібрано недоречно, пардон, всіх кого це зачепило!




Сообщение отредактировал lidiya9 - П`ятниця, 08.06.2012, 08:23
 
ninavivaДата: П`ятниця, 08.06.2012, 09:01 | Сообщение # 57
Почесний майстер
Группа: Рукодільниці_cv
Награды: 3  +
Репутация: 3
Статус: Offline
Прочитала все вищенаписане і скажу своє: у кожного з нас своє життя, свої сім"ї, роботи і клопоти. Але хто любить вишивку по-справжньому, а головне любить спілкуватися, ділитися з однодумцем своїми успіхами і знаннями, повчитися щось нового - неодмінно знайте час для зустрічі. Бо то треба мати бажання, мати такий потяг до прекрасного, тАк любити вишивання (ну і все, що з ним пов"язано), що жити й дихати без цього не мож...

Нікому нічим не дорікаю, не ображайтесь, таке на думці стало... wink



Ми - заручники своїх мрій, і якщо крім того, що мрієш, ти щось для цього робиш, обов'язково досягнеш майже усього...
 
vecnaДата: П`ятниця, 08.06.2012, 09:24 | Сообщение # 58
Душа форуму
Группа: Рукодільниці_cv
Награды: 12  +
Репутация: 10
Статус: Offline
lidiya9, і всі дівчата хто любить наше хобі ( що жити й дихати без цього не мож...) як пише ніна .давайте не будемо просто примусовими виконавцями і спостерігачами, а організаторами і палкими прихильниками ,однодумцями.

 
lidiya9Дата: П`ятниця, 08.06.2012, 11:02 | Сообщение # 59
Почесний соавтор
Группа: Рукодільниці_cv
Награды: 9  +
Репутация: 6
Статус: Offline
Я перечитала все спочатку, таки да, на той момент, коли я писала вчорашне повідомлення, мною не все було прочитано.

 
ОксДата: Вівторок, 26.06.2012, 23:33 | Сообщение # 60
Душа форуму
Группа: Адміністратори
Награды: 12  +
Репутация: 11
Статус: Offline
Обговорення наболілих питань статуту відбулося у формі закритого (анонімного) анкетування на зустрічі червня 2012.
я дуже вдячна всім, хто прийшов. згодився заповнити анкету. як виявилося, на фініші у клубі зосталися справжні однодумці і ентузіасти вишивальної справи.


отже, підсумки.
[/font]
анкети заповнило 12 учасниць. (я себе не рахую - не хочу бути 13-ою).

питання 1. чи цікавим є члентсво у клубі - "ТАК" одноголосно
2. Чи участь у роботі клубу вплинула на ваше «вишивальне» життя? ТАК у 100% учасниць. сподіваюся -в приємний бік
3. чи вишивали у вашій родині? Так - у 10 учасниць + я. отже. сподіваюся, проект для виставки "від мами до доньки, або "вишивки родини" - відбудеться!!! хоч трішки... а значить, наберемо достатньо робіт для великого залу...
4. у багатьох є дрібні дітки...пропоную на осінь подумати про організацію дитячого куточка на час зустрічі smile - щоб всі могли прийти і не пропускати.
5. більшість дівчат вміють вишивати у більш ніж одній техніці. добра половина знайома хоч трохи з мережками - сподіваюся, осінні мйстер-класи будуть потрібними і відвідуваними.
6. Чи подобається вам ідея щорічної виставки робіт членів клубу? ТАК одноголосно. я щаслива! виставці - бути, і напевно є сенс прописати виставкову активність у статут.
7. 10 з 12 дівчат відвідують інтернет-форум клубу. це дуже добре... ми зможемо триматися на звязку, навтіь якщо завтра анулюють вишки радіозвязку по всій країні.
- як часто? спаврді, всі, хто був на зустрічі. достатньо активні у спілкуванні.
8. чи вважаєте ви потрібним для учасниь клубу відвідувати спільні зустрічі?
ТАК - відповіли 100% учасниць. отже, як би активно ми не дискутували - зустрічі нам потрібні :).
- бажана частота - 10 із 12 - раз у місяць, 2 - частіше.

9. який формат зустрічей вас влаштовує? із пропонованих варіантів відповідей голоси розподілено наступним чином:
- за тепле спілкування і не більш - 1 людина
- за спілкування і майстер-класи - 2
- за спілкування, майстер-класи, обмін досвідом тощо - 3 голоси
- 6 голосів - за все перераховане + спільні проекти. (додамся я сюди - 7)


10. тим не менш, доцільним для членів клубу проведення спільних проектів вважають - 11 (з 12) + 1 - я -учасниць!!!!!!!! це справді показник того, що у клубі - активісти!

отже - є сподівання. що подальші спільні пропозиції створити щось хороше матимуть відгук серед принаймі половини нас!

11. які проекти ви б особисто підтримували:
спільші вишивки чогось : 8 з 11
благодійні вишивальні (вишити і подарувати) - 7 з 11
благодійні невишивальні - (щось комусь подарувати) - 5 з 11
ігрові (змагання, лотереї. конкурси тощо) - 9 з 11
невишивальні (у підтримку клубу) - 5 з 11

12. наявність приза не вважають мотивом до участі - 9 з 12 учасниць. тішить те, що шанс на втілення мають навіть ті проекти, де треба просто шматочок самовіддачі! тим не менш, стимул зайвим не буває :0 - не забуватимемо про це.

13 - самоідентифікація учасниць:
3 з 12 готові стати керівниками проектів.
6 з 12 - активні учасниці проектів
2 - відвідувачі, що готові поділитися досвідом

14. чи вважаєте ви потрібною систему відзнаки тих, хто певнй час був найбільш активним:
ТАК відповіли - 10 із 12 учасниць.

отже, дякую всім! у суперечках народився світогляд і істина! сподіваюся, народиться і внутрішній статут - кодекс нашої вишивальної честі.
сподіваюся, зазначена інформація буде цікавою і корисною.


 
ОксДата: Вівторок, 14.08.2012, 22:42 | Сообщение # 61
Душа форуму
Группа: Адміністратори
Награды: 12  +
Репутация: 11
Статус: Offline
Дівчата - піднімаю знов тему. прошу не проходити мимо. не забуваємо - тема призова! на зустрічі буде розіграно вишивально-матеріальний стимул для ваших ідей!
прошу висловитися усіх. хто:
1. ще не висловився. але має що зауважити
2. не згоден з результатами опитування (зустріч у червні). або хоче щось порадити чи покращити.

у випадку, якщо більше ні в кого зауважень нема - писатимемо статут, виходячи з даних анкетування + зауважень у темі. Обговорення вважатимемо завершеним. а приз розіграємо між активними дописувачами. список їх викладу за годинку-другу.


 
lidiya9Дата: Середа, 15.08.2012, 09:26 | Сообщение # 62
Почесний соавтор
Группа: Рукодільниці_cv
Награды: 9  +
Репутация: 6
Статус: Offline
Оксана, а я знов буду прапанувати зробити на основі перепису, листок з телефонами днями народженнями та ніками на сайті. Думаю кожному було б приємно отримати привітання з днем народженням від однодумців smile

 
SunflowerДата: Середа, 15.08.2012, 09:59 | Сообщение # 63
Почесний майстер
Группа: Рукодільниці_cv
Награды: 6  +
Репутация: 5
Статус: Offline
Оксано, я на зустрічі в червні не була і анкету не заповнювала. Сумніваюсь, що у моїх відповідях було б щось екстра-ординарне, але якщо є необхідність заповнити анкету, я готова (хош друковану, хош електронний варіант).
На рахунок пропозицій: у цій темі назбиралося вже 3 сторінки обговорення, тому перш, ніж щось пропонувати, доводиться переглядати всі повідомлення (аби не повторювати вже сказане). Я таким чином вже другий раз поспіль забуваю, що хотіла написати... Давайте спробуємо всі ідеї, пропозиції якось зводити до "спільного знаменника", якось в одну купу. І, мабуть, вже його доповнювати своїми пропозиціями й ідеями. Відтак в ході обговорення можна буде вказувати, до якого з положень слід врахувати наші нові побажання.
 
ОксДата: Середа, 15.08.2012, 16:19 | Сообщение # 64
Душа форуму
Группа: Адміністратори
Награды: 12  +
Репутация: 11
Статус: Offline
Quote (lidiya9)
я знов буду прапанувати зробити на основі перепису, листок з телефонами днями народженнями та ніками на сайті

потихеньку зробимо. але то частина літопису, ніяк не статуту. статут - як збірка законів... писаний для всіх, незалежно від того, як нас звати...

Quote (Sunflower)
доводиться переглядати всі повідомлення (аби не повторювати вже сказане).

що вдієш. так, доведеться. нема у нас секретаря. щоб потратив пів-дня і звів усе в купу. всі на роботах... доведеться брати до рук олівця, папірця і нотувати.... cry а в темці озвучуєм чого не було сказано. врешті, тут усього лиш 3 сторінки тексту.


 
lidiya9Дата: Середа, 15.08.2012, 16:24 | Сообщение # 65
Почесний соавтор
Группа: Рукодільниці_cv
Награды: 9  +
Репутация: 6
Статус: Offline
Окс, з листком це так супутна не першочергова пропозиція:)

 
ОксДата: Середа, 15.08.2012, 19:05 | Сообщение # 66
Душа форуму
Группа: Адміністратори
Награды: 12  +
Репутация: 11
Статус: Offline
пропозиція безумовно, корисна. і ми це мусимо зыбрати-зробити.

 
ОксДата: Середа, 17.10.2012, 21:35 | Сообщение # 67
Душа форуму
Группа: Адміністратори
Награды: 12  +
Репутация: 11
Статус: Offline
дівчата!!! у мене в сумці - гарнюній приз!!! для всіх, хто вніс свою лепту в обговорення!!!!

прошу жвавіше всіх небайдужих - довисловитися з пропозиціями або відписатися, що все узагальнене і вище сказане вас влаштовує ! (чи щось не влаштовує? і як краще?)

перед наступною зустріччю - тут буде перелік учасниць-претендентів!

чекаю пропозицій щодо призу. розіграти лотереєю, чи якісь інші міркування? не соромтеся, пишіть!


 
lidiya9Дата: Середа, 17.10.2012, 22:08 | Сообщение # 68
Почесний соавтор
Группа: Рукодільниці_cv
Награды: 9  +
Репутация: 6
Статус: Offline
Оксанко, не обхідно прописати питаня виборів голови клубу!!!Усе вищевикладене підтримую і погоджуюсь!!!! З приводу приза, можливе краще провести лотерею, щоб доля сама вирішила, хто виграв:)


 
ОксДата: Середа, 17.10.2012, 22:23 | Сообщение # 69
Душа форуму
Группа: Адміністратори
Награды: 12  +
Репутация: 11
Статус: Offline
аякже. мусимо. щоб не було, як на Січі - суцільного самовисування. демократія і тільки демократія smile
є у вас якісь міркування - кого вважаємо повноцінним членом клубу (а не лише відвідувачем?)

приміром, людину, яка відвідала .... зустрічей, чи прийняла участь у якомусь проекті, чи має скількись-то робіт і прагне теплоти і спілкування?

у нас по пункту 14 (відзнака для найактивніших) - 12 голосів "за" із 14. прошу обговорювати. яку пропонуєте відзнаку (віртуальну, почесне "(на рік і т.д.) звання з сертифікатом smile + занесення у особисту сторінку в літописі і т.д. чи можемо колективно упродовж року збирати цікаво-жартівливий мікропризовий фонд (ниточки. дрібнички для душі, схемки тощо) і в кінці року в підсумку вручати як стимул... пропонуйте!!!!!!!!!!!!!


 
nosiknataДата: Середа, 17.10.2012, 22:29 | Сообщение # 70
Почесний соавтор
Группа: Модератори
Награды: 7  +
Репутация: 9
Статус: Offline
я "за" віртуальні , - якщо я буду удостоєна, то мені цього приза віртуального цілком достатньо.

Щодо конкретних учасниць - затрудняюсь сказати, приміром людина пропустила зустріч по хворобі, але у віртуальному спілкуванні вносить пропозиції, бере участь в обговоренні, тобто компенсує свою неприсутність якимось іншим чином. Знову ж таки, можна кожного разу приходити на зустрічі, активно показувати нові роботи але залишатись пасивним у вирішенні важливих питань спільноти, не обговорювати та не пропонувати... мені важко покладатись на "суху" статистику....




Сообщение отредактировал nosiknata - Середа, 17.10.2012, 22:33
 
lidiya9Дата: Четвер, 18.10.2012, 10:10 | Сообщение # 71
Почесний соавтор
Группа: Рукодільниці_cv
Награды: 9  +
Репутация: 6
Статус: Offline
Я за віртуальні нагороди!!! Дуже приємно було отримувати підписи з кумедними зображеннями!
Думаю всі ті хто відписався на переписі і є повноцінним членом клубу!
Можна ввести якість заохочування за участь у проектах, наприклад всі хто приймає участь у проекті вносить свій матеріальний внесок (щось пов"язане з вишивкою, якась дрібничку), в кінці проекта керівник вирішує хто саме заслуговує забрати всі вклади! Про участь у проектах, на мою думку, обов'язково треба писати в литописі!
ЩЕ Я ВВАЖАЮ, ЩО ДУЖЕ ВАЖЛИВИМ Є ПИТАННЯ ЧЛЕНСЬКИХ ВНЕСКІВ!!!! Зібрані гроші, можна було використовувати не лише на клубні потреби, але й на благодійність!!!
з приводу звання та сертифікатів, можна , наприклад, ввести нову традицію - на святкуванні дня народження клубу (коли це до речі?:)) відзначати учасниць такими заохочуваннями!


 
AnastasijaДата: Четвер, 18.10.2012, 10:52 | Сообщение # 72
Соавтор
Группа: Заблоковані
Награды: 2  +
Репутация: 2
Статус: Offline
питання членських внесків теж вважаю досить актуальним напередодні виставки зокрема. але писати його в статут певно не варто, бо тоді треба обирати бухгалтера (хто б вів якийсь облік доходів і витрат)
 
lidiya9Дата: Четвер, 18.10.2012, 10:54 | Сообщение # 73
Почесний соавтор
Группа: Рукодільниці_cv
Награды: 9  +
Репутация: 6
Статус: Offline
на скільки я знаю, серед нас є бухгалтери!!! Тому не думаю що це проблема!!! але не знаю чи дійсно варто це прописувати, але однощначно це питання треба вирішувати!!!!

 
ОксДата: Четвер, 18.10.2012, 13:58 | Сообщение # 74
Душа форуму
Группа: Адміністратори
Награды: 12  +
Репутация: 11
Статус: Offline
дівчата - питання каси є вкрай складним.
люди всі у нас зайняті. і навіть потратити 2-3 вечори на місяць на звітування (навіть формальне) - ми не можемо нікого цим озадачувати безоплатно. а найняти бухгалтера ми не потягнемо...

тому поки що ми максимум можемо колективно вирішувати питання конкретного призначення коштів (наприклад, замовити афіші до виставки чи зробити мікрофуршет). і не більше....
якщо у когось є міркування. за що клуб би міг мати мікрокошти на нагальні потреби (не з членських внесків) - робіть собі відмітку, обсудимо. на зустрічі. у мене така мікромрія - щоб наш форум-домівка був поки що далекий від фінансів і їхньої жорсткої реальності. хіба би спонсор якийсь знайшовся - то вже велкам smile


 
lidiya9Дата: Четвер, 18.10.2012, 14:12 | Сообщение # 75
Почесний соавтор
Группа: Рукодільниці_cv
Награды: 9  +
Репутация: 6
Статус: Offline
Окс, я б з радістю в майбутньому, якщо постане необхідність, згодилась ввести бухгалтерію smile На добровольних зазадах smile

 
Форум » Мережа клубів сучасної вишивки "Вечорниці" » Наш клуб » Напишемо статут нашого клубу разом! (ну дуже корисна розвага)
Пошук: