[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Мережа клубів сучасної вишивки "Вечорниці" » Віртуальні майстер-класи » Майстер-клас із виготовлення органайзера для блендів (На 10 голочок)
Майстер-клас із виготовлення органайзера для блендів
Home_FairyДата: Понеділок, 28.03.2011, 11:44 | Сообщение # 1
Душа форуму
Группа: Адміністратори
Награды: 8  +
Репутация: 9
Статус: Offline
У зв'язку з вишиванням зимового дизайну, в якому багато схожих кольорів, в тому числі і блендів, дозріла я до виготовлення органайзера-парковщика. За кілька хвилин зробила таку собі подушечку для хвостиків-блендів. У мене в роботі зазвичай відразу близько 10 голок. Я вишиваю до якогось логічного кінця, потім хвостик обрізаю і тикаю його прямо з голкою до всіх інших таких же хвостиків. Потім, коли приходить черга знову вишивати цей колір, я мучуся, визначаючи його з близьких відтінків то за кількістю ниток, то ще якось. Раніше, бувало, встромляла голки з блендами у простий папірець і поряд малювала відповідний символ схеми. Але це не ергономічно якось:). Каротше я вирішила припинити цю практику і зробила цю штуку:

Може виглядає і не дуже, але річ суперзручна! Отже, комусь таке диво треба, робиться воно так:
Беремо просту дешеву губку для миття посуду і коробку від будь-яких цукерок:

Кладемо губку в куток коробочки і акуратненько обводимо олівчиком:

Міряємо висоту бортика лінійкою, відрізаємо все непотрібне і підганяємо розмір коробки до розмірів губки. Для цього загинаємо вільний край і формуємо новий бортик (де згинати - показано синьою лінією). Зверху залишаємо ВЕЛИКИЙ шматок вільного місця. Десь як 2 висоти бортика.

Ось що повинно вийти:

Робимо 2 надрізи на бортах (у місцях, де намальовані ножиці) щоб було по лінії, яку ми намалювали, коли обводили губку.
Ще раз приміряємо нашу коробочку до губки. Головне, щоб акуратно збіглося. Взагалі, можна відразу взяти коробку, яка підходить за розмірами і не паритися з підгоном smile

Важливо! Відрізати все не потрібно (ріжемо по червоній лінії на малюнку). Тільки бортики.

Отримуємо ось таку картонну штуку. Посередині вільного краю (середину знаходимо за допомогою лінійки) малюємо лінію кульковою ручкою. Добре натискаємо, щоб потім нормально зігнулося. На лінії робимо рисочки з кроком в 0,5 см.

Згинаємо, як показано на наступному малюнку:

Нарізаємо "бахрому" за позначеними рисками, як, якщо пам'ятаєте, в дитячому саду робили паперові "ліхтарики ". Ось так:


Як вставити фото в повідомлення?

 
Home_FairyДата: Понеділок, 28.03.2011, 11:44 | Сообщение # 2
Душа форуму
Группа: Адміністратори
Награды: 8  +
Репутация: 9
Статус: Offline
Згинаємо бахрому через одну:

І зрізаємо всі бахроминкі тільки з одного боку. Розгинаємо вільний край коробочки назад. Ось що вийде:

Беремо клей і акуратненько мажемо його на лінію, намальовану при обведении губки. Тільки туди! Вирізаємо із залишків коробки картонний прямокутничок, що підходить за розміром до нашої "зубастої конструкції ".
Ось приклеїли і вирізали:

Ось тут має розміститись прямокутник:

На губці маркером для підписування дисків малюємо сітку:

Приклеюємо губку до коробочки з усіх сторін, щоб надійно трималася. Клей ПВА підійде:) А там, де намальована червона стрілочка - вписуємо свої символи.
У підсумку, я перевернула губку, зрізавши трохи хвилястий край, і наклеїла зворотною стороною:) Так мені здалося надійніше. Ось остаточний варіант. У кожній клітці 2 символи і на губці в кожному стовпчику, відповідно 2 осередки. Точно не заплутаєшся. Всього влізе 10 голок. На крайній випадок можна і на побільше розкреслити!

Виглядає процес складно, але насправді виготовлення цього органайзера займає близько 10 хвилин. Головне зрозуміти ідею! Найприємніше в ньому - це багаторазовість і зручність у використанні. Виймаємо змінну картонку і пишемо інші символи:) Сподіваюся, кому-небудь знадобиться!

З.И. А хто зовсім лінується - можна просто до губки приклеїти картонку з символами. Буде не так "красиво", зате однаково зручно:)


Як вставити фото в повідомлення?

 
Форум » Мережа клубів сучасної вишивки "Вечорниці" » Віртуальні майстер-класи » Майстер-клас із виготовлення органайзера для блендів (На 10 голочок)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: